Priopćenje predsjednika NK “OSK” Marija Lace

Priopćenje predsjednika NK “OSK” Marija Lace

U nastavku se nalazi priopćenje koje potpisuje predsjednik NK “OSK” Marijo Laco.

Posljednjih nekoliko dana u našem klubu su se dogodile određene promjene – od ostavke trenera seniora do odlazaka nekih članova uprave. Istina je da su seniori posljednje 4 prvenstvene utakmice izgubili i da je tu je došlo do manjih trzavica, ali to je sastavni dio nogometa. Sve ovo povuklo je za sobom određene neistinite priče i pljuvanja po klubu što ja kao predsjednik kluba niti mogu niti želim dopustiti te sam morao napisati ovo priopćenje.

Naši seniori su odigrali odlično prvenstvo do zadnje 4 utakmice kada se dogodio evidentan pad, ali bez obzira na to drugo mjesto u prvenstvu iza Omiša koji je odigrao perfektno od početka do kraja sezone je za mene kao predsjednika zadovoljavajući rezultat, pogotovo ako uzmemo u obzir da za seniore nastupaju samo igrači s područja Općine Otok. U planu za sljedeću sezonu već imamo 3-4 pojačanja koja će osvježiti našu momčad i sigurno ćemo biti ponajveći favoriti za naslov.

Kada smo ušli u klub prošle godine dočekao nas je klub pred gašenjem jer smo početkom kolovoza 2022. godine imali više od 400.000,00 kn duga te više od 500.000,00 kn projiciranih troškova do kraja godine – sveukupno oko 960.000,00 kn. Zahvaljujući podršci NL Dušana Đule klub je nekako iznjedrio najtežu godinu u povijesti i dobio inekciju od 600 000 kn za normalno funkcioniranje.

Nismo se predavali niti odustajali nego se borili da klub dignemo na zdrave noge tako da klub funkcionira maksimalno transparentno. Sve naknade igrača i trenera te plaće osoblja u klubu idu direktno na račune istih što košta klub preko 3.000,00 eura raznih doprinosa na mjesečnoj razini što je veliki korak u odnosu na period prije kada klub nije imao prijavljenih zaposlenika što je nedopustivo. Nadalje, sve članarine djece se uplaćuju direktno na račun kluba tako da klub ne raspolaže gotovinom nego se financijsko poslovanje vrši isključivo putem računa. Velike zasluge za sve ovo idu Stipici Marinoviću koji je obnašao dužnost dopredsjednika kluba.

Posebno me raduje i uspjeh mlađih kategorija pa smo tako imali dvije kategorije koje su bile prvaci svojih liga što se nije dogodilo nikada u povijesti. Uspješno smo odradili u godinu dana i dvije humanitarne akcije što je isto za povijest.

Klub smo sa najnižim članarinama djece, a našim članovima snosimo troškove liječničkih pregleda (dva puta godišnje), osiguravamo im opremu, u potpunosti financiramo sudjelovanje na brojnim turnirima itd. Prije nekoliko mjeseci smo ih nagradili odlaskom na utakmicu Hrvatska-Wales, a zahvaljujući Općini Otok imamo pravo besplatnog korištenja autobusa. Naš klub ima 8 trenera od kojih njih 6 ima licencu za rad, jedan se trener školuje na HNS-ovoj akademiji dok jedan sa školovanjem planira krenuti sada.

Isto tako u suradnji sa Torcidom Otok i ove godine kao i lani biti će održan malonogometni turnir gdje pružamo maksimalnu potporu i stavljamo na raspolaganje sve svoje resurse, to je isto ono što je došlo sa nama i što polako postaje tradicionalno.

Naš sljedeći potez je uređenje parkirališta prije početka turnira, zatim uređenje unutarnjih i vanjskih prostora klupske zgrade NK OSK te izgradnja dodatne infrastrukture koja će podignuti kvalitetu rada (teretana, fitness centar, novi pomoćni teren) te se nadamo kako ćemo u Općini Otok i Općinskom vijeću Općine Otok imati partnere kako bismo našim članovima omogućili što bolji razvoj.

Sve vas pozdravljam i živi i veseli bili!

Marijo Laco, predsjednik NK “OSK”