Jako dobar vikend je iza naših mlađih kategorija. U četiri susreta, sve protiv Orkana, upisane su tri pobjede i jedan poraz.

SUBOTA – 24.09.2022.

MLAĐI PIONIRI: Orkan – OSK 6:1 (Luka Botica 55′)

U prvom kolu mlađi pioniri su poraženi u Dugom Ratu u utakmici u kojoj su domaćini za razliku od naše momčadi iskoristili svoje šanse. Počasni pogodak za OSK pet minuta prije kraja susreta zabio je Luka Botica. Dodajmo kako od sutra kao trener ovu kategoriju preuzima Petar Bašić-Šiško, igrač naše seniorske momčadi koji je ujedno i diplomirani kineziolog s usmjerenjem nogomet. Petru sretno, a veliko hvala Nediljku Bašiću koji je privremeno radio s ovim uzrastom posljednjih mjesec i pol.

OSK: Laco, Mravak, Botica, Milanović-Litre, Šimunović-Erpušina, Erceg, Rosandić, Vrdoljak, Jakić, Tadić, Marinović, S. Vugdelija, Šimunović, B. Vugdelija, Bašić. Trener: Nediljko Bašić.

PIONIRI: Orkan – OSK 0:6 (Ivan Poljak 5′ i 60′, Josip Milanović-Litre 16′, Josip Žuljević 19′, Andrej Romac 24′, Frano Kamber 54′)

Većinu posla naši pioniri odradili su u prvom poluvremenu kada su postigli četiri gola i stekli veliku prednost koju su u nastavku povisili još dvama pogocima.

OSK: Erceg, Laco, P. Žuljević, Žižić, Perković-Tabak, Romac, J. Žuljević, Milanović-Litre, Poljak, Kutlešić, Kamber, Bilokapić, Tadić-Šutra, Bitunjac, Samardžić, Milanović, Šušić-Jurić, Bugarin. Trener: Svemir Šušnjara.

NEDJELJA – 25.09.2022.

KADETI: OSK – Orkan 6:0 (Matej Martinović 35′, 58′ i 72′, Jure Škopljanac-Mačina 69′ i 70′, Ivan Milanović-Litre 6′)

OSK rano dolazi u vodstvo, Martinović je projurio po desnoj strani i ubacio za Milanović-Litru koji udarcem isprve pogađa u drugi kut. U 35. minuti Milanović-Litre uzvraća asistenciju Martinoviću koji je na drugoj vratnici uspio iz drugog pokušaja ugurati loptu u mrežu. Suradnja ova dva igrača dala je ploda i u 58. minuti, a cijela akcija je bila odlična, na kraju je Milanović-Litre centrirao za Martinovića koji glavom pogađa s 5 metara. U dvije minute dva pogotka je postigla radilica u veznom redu OSK-a Jure Škopljanac-Mačina da bi konačan rezultat postavio Matej Martinović koji je presingom oduzeo loptu vrataru gostiju i poslao ju u mrežu.

OSK: Vugdelija, Džimbeg, Gusić, Marinović, Škopljanac-Mačina, Milanović-Litre (od 67. Kamber), Bilokapić, Martinović, Botica (od 58. Poljak), Tadić, Žuljević (od 41. Škaro). Trener: Jure Grgat.

JUNIORI: OSK – Orkan 5:1 (Ivan Marinović 14′ i 60′, Antonio Tokić 18′, Gabriel Norac-Kljajo 66′, Petar Bašić 72′)

Cijela utakmica protekla je pod kontrolom naše momčadi pa i kada su gosti bili smanjili na 2:1 nije bilo panike u redovima OSK-a. Za vodstvo je udarcem sa 17 metara u lijevi kut pogodio Ivan Marinović da bi četiri minute kasnije Antonio Tokić primio loptu u 16-ercu gostiju te pogodio udarcem iz okreta. U 60. minuti sjajan pogodak postiže Ivan Marinović udarcem u gornje desne rašlje s 20 metara, a šest minuta kasnije Gabriel Norac-Kljajo zabija s 18 metara u donji desni kut. Konačan rezultat u 72. minuti je postavio Petar Bašić pogotkom iz kaznenog udarca.

OSK: Laco, Milanović-Trapo, Džimbeg, Vukas (od 53. Tadić), Bašić (od 73. Kamber), Plavša, Projić, Marinović, Norac-Kljajo, Tokić, Vugdelija. Trener: Hrvoje Mandac.