Jučer je odigran finalni dan 31. Memorijalnog nogometnog turnira “Luka Erceg i Ivan Kamber” koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i uz potporu općinâ Otok i Hrvace igra u spomen na 15 poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja Općine Otok.

Prva je bila na rasporedu utakmica za 3. mjesto između Omiša i Junaka, a na koncu je rezultatom 3:0 slavio Junak iako su Sinjani od 15. minute imali igrača manje nakon drugog žutog kartona koji je zaradio Držak. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a Junak je poveo u 54. minuti kada je Mastelić realizirao kazneni udarac nakon što je netko od Omišana igrao rukom. Na 2:0 desetak minuta kasnije povisio je Tadić lijepim udarcem s 20-ak metara, a konačnih 3:0 postavio je Vuleta u 71. minuti.

31. Memorijalni nogometni turnir “Luka Erceg i Ivan Kamber” – utakmica za 3. mjesto

Omiš – Junak 0:3 (0:0)

Otok – ŠC Gola brda

Gledatelja: 100

Sudac: Srećko Pleština. Pomoćnici: Ivan Gusić i Toni Lovrinčević.

Strijelci: 0:1 – Mastelić (54.-11m), 0:2 – Tadić (62.), 0:3 – Vuleta (71.)

Omiš: Vojnović, Kuzmanić, Vrkić, Baraban, Škarica, Jerčić, Milavić, Slugan, Duran, Kuvačić, Zolje. Još su igrali: Vuković, Bandov, Lozić, Šućur. Trener: Ante Terze.

Junak: Pudar, Vardić, Botica, Labrović, Držak, Erceg, Modrić, Barać, Bašić, Budić, Kamber. Još su igrali: Cvrlje, Vrdoljak, Poljak, Sikira, Romac, Plavša, Tadić, Mastelić, Vuleta, Matijašević, Buljan, Klarić-Kukuz. Trener: Mirko Labrović.

Nakon toga uslijedila je i finalna utakmica između OSK-a i Uskoka. Inače, Uskok je sudjelovao 2003. na prvom turniru u velikom nogometu ovog memorijala, sve do tada igrao se turnir u malom nogometu. OSK je u odnosu na utakmicu s Omišem imao jednu promjenu u sastavu, umjesto Grgata započeo je Norac-Kljajo. Konačan rezultat nakon 90 minuta igre bio je 1:1 da bi nakon raspucavanja s bijele točke pobjedu slavio Uskok. Oba pogotka vidjeli smo u prvih 20 minuta utakmice, Klišani su imali inicijativu prvo poluvrijeme dok je OSK bio bliže pogotku u nastavku.

K R O N O L O G I J A U T A K M I C E

6. minuta – GOL | OSK je odlično otvorio finale i poveo kada Norac-Kljajo odigrava povratnu loptu za Matijaševića koji ulazi malo dublje u 16-erac i potom pogađa u suprotoni kut.

18. minuta | Uskok je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 18. minuti kada udarac Cikojevića brani Vugdelija.

20. minuta – GOL | Nakon ubačaja iz kornera glavom je loptu u mrežu OSK-a poslao Patrik Anđelić.

34. minuta | Nakon nesporazuma Banića i Vugdelije lopta dolazi na desnu stranu do Prančevića poslije čijeg udarca loptu uspijeva sustići Vugdelija i odbiti u korner.

36. minuta | Za goste je zaprijetio njihov desni branič Domljan.

48. minuta | Bašić-Šiško je odlično primio jednu dugu loptu i snažno pucao u bliži kut, a vratar gostiju uspio obraniti taj pokušaj.

55. minuta | Bašić pronalazi Bašić-Šišku koji ponovno puca u bliži kut i ponovno vratar Uskoka uspijeva neutralizirati taj pokušaj.

64. minuta | Duga lopta za I. Marinovića koji ju vraća glavom u sredinu, Matijašević je završio na podu, a na loptu zatim natrčava Grgat koji uspijeva pucati glavom ali ravno u vratara gostiju.

Nakon odigranih 90 minuta uslijedilo je izvođenje udaraca s 11 metara – za OSK su pogodili Matijašević i Bašić-Šiško, udarac Banića obranio je Šolić dok je Norac-Kevo pucao preko gola. Za Uskok su pogodila sva četiri izvođača – Ožegović, Balić, Cikojević i Gilić-Kuko.

Uslijedila je zatim dodjela pehara i priznanja najboljim pojedincima.

NAJBOLJI STRIJELAC: Jure Matijašević (OSK) – nagradu mu je u ime UHDDR Općine Otok uručio Ivan Bašić.

NAJBOLJI VRATAR: Pavao Vugdelija (OSK) – nagradu mu je uručio dopredsjednik OSK-a Stipica Marinović.

NAJBOLJI IGRAČ: Mateo Balić (Uskok) – nagradu mu je uručio načelnik Općine Otok Dušan Đula.

3. mjesto – NK Junak – pehar njihovom igraču Dominiku Plavši uručio je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske Tonći Pleština.

2. mjesto – NK OSK – pehar je kapetanu OSK-a Ivanu Norcu-Kevi uručio predsjednik OSK-a Marijo Laco

1. mjesto – NK Uskok – pehar i medalje njihovom kapetanu Krešimiru Božinoviću uručili su Roko i Toma Šandrić, unuci pok. Luke Ercega.

31. Memorijalni nogometni turnir “Luka Erceg i Ivan Kamber” – finale

OSK – Uskok 1:1 (2:4 s 11m)

Otok – ŠC Gola brda

Gledatelja: 100

Sudac: Toni Lovrinčević. Pomoćnici: Srećko Pleština i Ivan Gusić.

Strijelci: 1:0 – Matijašević (6.), 1:1 – Anđelić (20.)

Jedanaesterci: 1:0 – Matijašević, 1:1 – Ožegović, 2:1 – Bašić-Šiško, 2:2 – Balić, Banić – obrana Šolića, 2:3 – Cikojević, Norac-Kevo – promašaj, 2:4 – Gilić-Kuko.

OSK: Vugdelija, T. Marinović, Banić, Norac-Kevo, Bašić, Džimbeg, Bašić-Šiško, Matijašević, Norac-Kljajo, I. Marinović, Milanović-Trapo. Još su igrali: A. Banić-Škojo, Grgat, Kozina, Žižić-Gušo, J. Milanović-Trapo. Trener: Damir Matijašević.

Uskok: Koljanin, Domljan, Anđelić, Radovniković, Gilić-Kuko, Pažanin, Bačić Cvrlje, Prančević, Cikojević, Danolić, Maretić. Još su igrali: Šolić, Ivančević, Relota, Vukman, Balić, Šerić, Ožegović. Trener: Duje Tokić.