Na današnji dan prije 53 godine u prostorijama stare zgrade Osnovne škole “Kamešnica” Otok održana je Osnivačka skupština Nogometnog kluba “OSK” Otok.

Osnivačka skupština bila je kruna onog što se već nekoliko godina ranije počelo aktivnije događati u Otoku kada je pod vodstvom Stipana Pupić-Bakrača, najvažnije osobe za osnivanje OSK-a, formirana nogometna momčad koja je igrala međuseoske utakmice i uspješno nastupala na lokalnim turnirima. Klub je trebao biti osnovan 1968. godine no zbog zabrane to je bilo moguće tek godinu kasnije. U međuvremenu su se poduzele sve potrebne radnje da klub spreman krene u natjecanje u sezoni 1969./70. – pripremio se statut, izabrala se lokacija budućeg igrališta te su započeli radovi na samom uređenju igrališta u čemu je veliku pomoć pružila tvrtka Konstruktor, šivali su se dresovi itd.

Za prvog predsjednika na Osnivačkoj skupštini izabran je Stipan Jakić, za tajnika Jerko Jagnjić dok je blagajnik bio Marino Vukšić. Upravni odbor još su činili: Stipan Pupić-Bakrač, Dušan Milanović – Litre, Luka Dedić, Jure Krka, Ivan Vrdoljak, Petar Smoljo, Stipan Vrdoljak, Jure Žižić, Stipe Bašić, Mirko Maroš i Marko Mioč.

Hvala najprije onima koji su klubu udahnuli život, a potom i svima onima koji su bili dio njega i dali svoj obol u djelovanju OSK-a.

Označeno