OSK je bio nadomak obrane naslova pobjednika turnira početnika turnira Kup Runovića. Nakon osvojenog prvog mjesta prije tri godine (zbog pandemije se turnir nije održao 2020. i 2021. godine) jučer su naši početnici opet došli do finala u kojem je Zrinjski Mostar bio bolji rezultatom 2:0.

Prvu utakmicu u grupi OSK je igrao s Imotskim 1991 i odmah je naša momčad pokazala sjajnu igru – pobijedili su 4:1 pogocima Tina Mravka (2), Luke Botice i Noe Paveškovića (gost OSK-a na ovom turniru, iz NK Poljičanin 1921). Uslijedila je potom manja pauza i druga utakmica, protiv Širokog Brijega. Široki Brijeg je poveo 1:0 u drugom poluvremenu, a za OSK je poravnao Tino Mravak.

Nakon ove utakmice uslijedila je malo duža pauza jer smo zahvaljujući rezultatu utakmice Širokog Brijega i Imotskog 1991 (3:0) prošli grupu kao prvoplasirana momčad i direktno izborili četvrtfinale koje se igralo u 17 sati. U tom susretu protivnik je bila Croatia Zmijavci koju je naša momčad svladala s uvjerljivih 4:0. Strijelci za ulazak u polufinale su bili Dinko Mandac, Luka Botica, Toni Norac-Kljajo i Tino Mravak.

Polufinalna utakmica protiv Gruda je bila i najdramatičnija na turniru. Kako se igralo 2 x 12 minuta nije se lako vratiti iz rezultatskog minusa, a našoj momčadi je to uspjelo nakon što su bili u minusu od čak tri pogotka. Nakon 11 minuta igre Grude su vodile 3:0 da bi u zadnjoj minuti prvog poluvremena Dinko Mandac smanjio na 3:1. U drugom poluvremenu na početku propuštamo dvije prilike da bi zatim pogocima Tonija Norca-Kljajo i još jednim pogotkom Dinka Mandaca uspjeli poravnati rezultat. Nakon kraja utakmice uslijedilo je raspucavanje s bijele točke u kojoj su u prve dvije serije sva četiri izvođača bili precizni, kod nas su to bili Dinko Mandac i Tino Mravak. U trećoj seriji Ante Laco brani udarac igrača Gruda, a za OSK je loptu uzeo Toni Norac-Kljajo i pogodio za erupciju oduševljenja.

Uslijedila je na koncu i finalna utakmicu protiv Zrinjskog u kojoj naša momčad nije razočarala, dapače, i tu je pokazala da je zasluženo došla do same završnice. Ispoštovali su što su rekli na sastanku poslije prve utakmice – “prvi smo došli danas na turnir, zadnji ćemo otić’ ća”. Zrinjski je oba pogotka postigao u završnicama poluvremena te im čestitamo i ovim putem na pobjedi kao i našoj momčadi i treneru Hrvoju Mandacu na sjajnoj predstavi, a sigurno smo da ih čeka još mnogo odličnih rezultata.

Uslijedila je potom svečanost proglašena najboljih pojedinaca i dodjela pehara i medalja momčadima. Pehare su dodjeljivali predsjednik NK Mračaj Anđelko Ljubičić i načelnik Općine Runović Mario Repušić, a medalje su djeci simbolično uručivala djeca Runovića. Kod individualnih priznanja nagradu za najboljeg strijelca osvojio je naš Dinko Mandac koji je bio najbolji strijelac turnira (pogoci za ovu nagradu su se računali od četvrtfinala).

Za OSK su nastupili: Ante Laco, Martin Radman, Borna Vuleta, Marko Krce (NK Čaporice-Trilj), Marko Kondža, Luka Žižić, Frane Projić, Luka Samardžić, Niko Šimunović-Erpušina, Tino Mravak, Toni Norac-Kljajo, Stipe Rosandić, Dinko Mandac, Luka Milanović-Litre, Noa Pavešković, Luka Botica. Trener: Hrvoje Mandac.

Na kraju se zahvaljujemo NK Mračaj na pozivu na turnir i na besprijekornoj organizaciji istog. Svi skupa smo uživali tijekom cijelog dana na turniru.