“Utakmica stoljeća”, “povijesna utakmica”, “biti ili ne biti” – česte su fraze koje se provlače kroz sportske medije želeći se time prisnažiti važnost određene utakmice.

Fraze su to koje se koriste toliko često, po nekoliko puta godišnje za neki klub, da su se izlizale i kod sportskih zaljubljenika izazivaju odbojnost.

Nogometaši se karakteriziraju kao legionari, ratnici i od svega se stvara nešto što bit odvlači od esencijalnog jer sport je na kraju svega samo sučeljavanje vještina koje takmaci posjeduju te nadmudrivanje i predviđanje namjera protivnika. OSK sutra igra jednu utakmicu takve važnosti – protiv Uranije iz Baške Vode – u kojoj ni ako OSK pobjedi nema garantiran ostanak niti ako igra neriješeno znači da je ispao iz 3. HNL Jug. Jedini ishod kojim bi se sve riješilo je pobjeda gostiju.

Sigurni smo da našim igračima nikakva dodatna motivacija ne treba – nitko u sportu ne želi biti posljednji, odnosno rezultatski najlošiji, pa tako sigurno ni oni. Nadalje, svih njih 20-ak želi igrati rang natjecanja koji sada igraju iz razloga što svaki rang u odnosu na onaj ispod donosi veću kvalitetu, veću ozbiljnost, veću navijačku posjetu, veće medijsko praćenje i, da se ne lažemo i izbjegavamo taj dio, veći financijski prihod.

Kvalitetu sigurno imaju, a da li je ta kvaliteta loše izbalansirana kada su u pitanju linije u momčadi ili je nešto drugo razlog ovosezonskog rezultata, pitanje je koje treba ostaviti za analize nakon završetka sezone. Sigurno smo da će dati sve od sebe, na terenu će imati samo jedni druge, tik uz teren će imati svog trenera koji će s njima biti maksimalno u utakmici, a oko terena će imati velik broj onih koji su uz njih i čiju podršku imaju na putu ispunjenja ovog cilja.

Našoj momčadi želimo da ih uz zalaganje, maksimalnu koncentraciju i kvalitetnu sportsku izvedbu koji su neophodni sutra dohvati i tračak one sportske sreće koju nisu imali u mnogim bitnim trenucima ove sezone.

Sve ostale pozivamo da dođu dati podršku našoj momčadi u ovoj utakmici koja je na rasporedu sutra u 17:30 sati na Golim brdima.