OSK i Junak danas su u Glavicama odigrali pripremni dvoboj. U sadržajnoj utakmici Junak je tri svoje prilike iskoristio dok naši napadači danas nisu bili toliko raspoloženi, odnosno njihovi pokušaji nisu pronašli put prema mreži.

OSK je započeo s Cvrljom na vratima, u zadnjoj liniji igrali su Vukušić, Radman-Livaja, Norac-Kevo i Spajić, dva zadnja vezna bili su Marinović i Barać, ispred njih Vukasović, na krilima Tadić i Vidović te u vrhu napada Vuleta.

Prvi je zaprijetio OSK – u 4. minuti Vuleta je odigrao povratnu loptu za Tadića koji je pucao precizno, pod gredu, no vratar Junaka je uspio loptu odbiti u korner.

Minutu poslije Junak je uzvratio nakon kornera, a u 23. minuti Vukušić je prošao po desnoj strani i dodao u sredinu za Tadića koji puca pokraj gola. U 25. minuti pokušaj Vučkovića iz slobodnog udarca je otišao malo iznad gola, a u 27. minuti Vrdoljak nakon prolaska po desnoj strani puca točno u Cvrlju.

U 32. minuti ubačaj Vardića na drugoj vratnici je dočekao Držak i pucao u bliži dio mreže no i ovaj put na mjestu je bio Cvrlje. U 36. minuti dobra akcija OSK-a koju je počeo Barać proslijedivši glavom loptu Vukasoviću nakon čega ju on dodaje Tadiću koji vara svog čuvara i odigrava povratnu loptu upravo za Vukasovića koji je loptu primio, ogradio se i zatim pucao, ali ravno u vratara Sinjana.

U 39. minuti Junak je mogao povesti no udarac Mastelića s 11 metara obranio je Cvrlje, a svemu je prethodio prekršaj Norac-Keve nad Bašić-Šiškom.

U 40. minuti Cvrlje brani udarac Bašić-Šiške, a minutu kasnije bilo je 1:0 – udarac Mastelića završio je na vratnici nakon čega Bašić-Šiško dolazi do lopte i dodaje usamljenom Jandreku koji iz blizine trese mrežu.

Brzo je OSK mogao poravnati – Barać je odložio loptu za Vuletu čiji udarac završava u bloku i odbija se do Vidovića, a loptu nakon udarca našeg krilnog napadača netko od domaćih zaustavlja na samoj liniji.

Junak je vodstvo povisio u 55. minuti kada je Vrdoljak s desne strane ušao u sredinu i dao loptu u dubinu za igrača koji postiže pogodak iz očiglednog zaleđa. Izazvao je taj trenutak dosta ljutnje među našim igračima no igra se nastavila i u 57. minuti udarac Vulete brani vratar Junaka da bi na drugoj strani zatim priliku imao Bašić-Šiško.

U 68. minuti Tadić proigrava Vuletu koji se našao u prigodi no od svega tek korner, a konačnih 3:0 postavio je u 78. minuti Cikojević lijepim pogotkom s 20-ak metara kada je ostao neblokiran.

Sljedeću pripremnu utakmicu OSK igra u subotu na Golim brdima protiv Mladosti iz Prološca s početkom u 14:30 sati.

PRIPREMNA UTAKMICA

Junak – OSK 3:0 (1:0)

Glavice – Igralište Glavica

Sudac: Josip Grčić (Jasensko). Pomoćnici: Marijo Jadrijević (Glavice) i Ivan Mađor Božinović (Hrvace).

Strijelci: 1:0 – Jandrek (41.), 2:0 – Bašić-Šiško (55.), 3:0 – Cikojević (78.)

Junak: Ninčević, Vrdoljak, Botica, Kulovac, Držak, Modrić, Vardić, Bašić-Šiško, Vučković, Jandrek, Mastelić. Još su igrali: Pavić, Poljak, Grabovac, Maganić, Erceg, Romac, Klarić-Kukuz, Kamber, Bašić i Cikojević. Trener: Mirko Labrović.

OSK: Cvrlje, Vukušić (od 81. Vukas), Radman-Livaja, Norac-Kevo (od 77. Grčić), Spajić, Marinović (od 68. Matijaš), Barać, Tadić, Vukasović, Vidović, Vuleta (od 85. Kozina). Trener: Dalibor Filipović.