OSK je jučer u Klisu protiv znanaca iz lige – Uskoka – odigrao novi pripremni susret.

Završilo je na kraju 4:3 za domaćine koji su nakon izvršenih zamjena na obje strane uspjeli preokrenuti rezultat koji je do 62. minute glasio 1:3.

OSK je započeo s Cvrljom na vratima, u obrani su bili Vukušić, Radman-Livaja, Norac-Kevo i I. Bašić, u sredini Marinović i Vukasović, ispred njih Barać, na krilima Tadić i Vuleta i u vrhu napada Tadić. U daljnjem razvoju utakmice pozicije su zamijenili Vukasović i Barać te Tadić i Vuleta.

Bolje su utakmicu otvorili domaćini te prvi put zaprijetili u 7. minuti, a zatim i u 10. minuti kada u dva navrata pokušaje domaćina zaustavlja Cvrlje.

OSK je veliku priliku za vodstvo propustio u 26. minuti – Filip Marinović, koji se diže iz utakmice u utakmicu, solo akcijom je osvojio dosta prostora te potom proigrao Tadića na desnom krilu koji dodaje u sredinu za Vuletu, a naš napadač sa 7-8 metara puca u domaćeg vratara Šolića.

Pet minuta kasnije OSK je poveo – Barać je pucao iskosa s lijeve strane iz slobodnog udarca, vratar Uskoka je obranio taj pokušaj te zatim odbijanac prihvaća i puca Vidović, obrana domaćih to blokira no lopta ponovno dolazi do naših igrača, točnije do Marinovića, koji pogađa u kut za svoj prvi pogodak u dresu OSK-a, doduše neslužbeni.

Tek dvije minute trajalo je ovo vodstvo jer u 33. minuti nakon nepotrebnog kompliciranja u zadnjoj liniji Vučemilović-Grgić ubacuje poluvisoku loptu koju u mrežu prosljeđuje Maretić.

U 41. minuti Cvrlje brani udarac Vučemilović-Grgića, a u 44. minuti nakon jedne odlično odrađene kontre OSK-a Vukasović je ušao u kazneni prostor Uskoka, dobro se ogradio te ga domaći branič može zaustaviti jedino prekršajem što i čini te sudac Budić pokazuje na bijelu točku s koje je precizan bio Barać.

Nastavak utakmice prilikom otvara OSK nakon udarca Tadića u 51. minuti pokraj gola, a već u 53. minuti isti igrači koristi dobro proigravanje Vulete te se sjurio po desnoj strani, izašao na vratara domaćih i mirno loptu poslao u suprotnu stranu.

U 55. minuti Cvrlje je ponovno na visini zadatka, a u 62. minuti uži dio obrane OSK-a olako dopušta Maretiću da primi loptu na 11-12 metara te potom napadač domaćih trese mrežu.

Do kraja još dva pogotka domaćih za preokret – prvo je u 69. minuti Šerić izašao 1 na 1 s Cvrljom i poslao loptu pod gredu za izjednačenje da bi u 85. minuti nakon jedne akcije ostao višak na lijevoj strani gdje se našao Vojković koji je primio loptu i plasirao ju u suprotni kut.

Sljedeću pripremnu utakmicu OSK igra u srijedu s Junakom, o ostalim detaljima utakmice ćemo vas naknadno obavijestiti.

PRIPREMNA UTAKMICA

Uskok – OSK 4:3 (1:2)

Klis – Stadion Iza Grada

Gledatelja: 50

Sudac: Mateo Budić (Kaštel Gomilica). Pomoćnici: Tomislav Kujundžić-Lujan (Split) i Marin Barić (Solin).

Strijelci: 0:1 – Marinović (31.), 1:1 – Maretić (33.), 1:2 – Barać s 11m (44.), 1:3 – Tadić (53.), 2:3 – Maretić (62.), 3:3 – Šerić (69.), 4:3 – Vojković (85.).

OSK: Cvrlje (od 77. Ćurković), Radman-Livaja (od 55. Matijaš), Norac-Kevo (od 60. Milić), I. Bašić (od 46. Samardžić (od 72. Vukas), Vukušić (od 77. P. Bašić), Vidović (od 72. Norac-Kljajo), Marinović, Barać, Vukasović, Vuleta (od 72. Kozina). Trener: Dalibor Filipović.