Seniori OSK-a danas su odigrali prvi pripremni susret. Na hladna i vjetrovita Gola brda u goste nam je stigla zmijavačka Croatia, član 2. HNL, a konačan rezultat bio je 2:4 za goste.

Utakmica je iz kuta OSK-a ispunila svoju svrhu, momčad je trkački odradila zahtjeve, nakon dva mjeseca osjetila i utakmicu, a uz dva postignuta pogotka bilo je još nekoliko prilika kreiranih od strane naših ofenzivaca.

Od igrača koji se nalaze u procesu priprema na raspolaganju trener Dalibor Filipović danas nije imao Baraća, Matijaševića, Spajića, Vukušića i Gugića, a započeli su Cvrlje na vratima, stoperski trojac činili su Radman-Livaja, Norac-Kevo i Matijaš, bekove su držali I. Bašić i Grčić, u sredini su ordinirali Marinović i Vukasović, a napadački trio bili su Tadić, Vuleta i Vidović.

U nastavku utakmice ušli su M. Bašić, P. Bašić, Vukas, Kozina, Milić (junior iz Adriatica), Ćurković te Norac-Kljajo.

Croatia je u vodstvo došla u 6. minuti preko Mije Šabića koji je preciznim udarcem s 18 metara pogodio u desni kut vratara OSK-a Cvrlje. U 8. minuti OSK je zaprijetio preko Tadića, a u 10. minuti udarac Marinovića iz dobre pozicije odlazi pored gola.

Na 0:2 gosti su povećali u 12. minuti kada je jedna dijagonala došla do Todorića koji odigrava povratnu loptu, a na pravom mjestu se našao A. Šuto II i zatresao mrežu OSK-a. U 23. minuti OSK smanjuje na 1:2 – Tadić je probio desnu stranu i ubacio povratnu loptu koja odlazi malo iza leđa Vidovića no do lopte zatim dolazi Vukasović te puca snažno i visoko, vratar Tomić brani i odbija loptu koja dolazi do Tadića, a naša devetka potom pogađa bliži kut.

U 26. minuti Cvrlje brani pokušaj gostiju, jednako kao i u 35., a u međuvremenu su gosti otišli na 1:3 – bilo je to u 30. minuti nakon jednog podužeg posjeda na desnoj strani da bi na kraju loptu u mrežu pospremio Knežević.

Drugo poluvrijeme prilikom otvara OSK kada je u 49. minuti blizu pogotku bio Vuleta, a u 53. minuti Matijaš dva puta blokira udarce gostiju na putu prema mreži. U 58. minuti Jonjić je u prilici, Cvrlje je obranio udarac, a Norac-Kevo potom potpuno otklonio opasnost.

U 61. minuti u prilici je Tadić, a u 66. minuti isti igrač zabija za 2:3 kada je iskosa izbio sam prema gostujućem vrataru Bulatu i svladao ga prizemnim udarcem. Tadić je u glavnim ulogama i u sljedeće dvije situacije – u 73. minuti lijepo si je kreirao šansu i prostor za udarac koji odsjeda na vratnici, a u 76. minuti njegov udarac u izglednoj prilici brani Bulat.

Konačnih 2:4 postavljeno je u 85. minuti kada je nakon povratne lopte mrežu OSK-a zatresao Ćapin.

Sljedeću pripremnu utakmicu OSK igra 29. siječnja protiv Uskoka.

PRIPREMNA UTAKMICA

OSK – Croatia 2:4 (1:3)

Otok – ŠC Gola brda

Gledatelja: 40

Sudac: Mario Soldić (Potravlje). Pomoćnici: Marijo Jadrijević (Glavice) i Stjepan Šušnjara (Sinj).

Strijelci: 0:1 – Šabić (6.), 0:2 – A. Šuto II (12.), 1:2 – Tadić (23.), 1:3 – Knežević (30.), 2:3 – Tadić (66.), 2:4 – Ćapin (85.).

OSK: Cvrlje, Radman-Livaja, Norac-Kevo, Matijaš, I. Bašić, Grčić, Marinović, Vukasović, Tadić, Vuleta, Vidović. Još su igrali: M. Bašić, P. Bašić, Vukas, Kozina, Milić, Ćurković, Norac-Kljajo. Trener: Dalibor Filipović.

Croatia: Tomić, Todorić, A. Šuto I, M. Šuto, P. Jović, Čovo, Šabić, A. Šuto II, Bushaj, Knežević, Jonjić. Još su igrali: Bulat, Bešlić, Jović, Dadić, Zdilar, Gudelj, Jukić, Kožarić i Ćapin. Trener: Jure Srzić.