Momčad OSK-a završila je s pripremama za sutrašnji dvoboj s Uranijom. Nećemo pretjerati ako kažemo da se radi o najbitnijoj utakmici u dosadašnjem dijelu sezone – kako za OSK tako i za domaćine koji se nalaze na posljednjem mjestu s 5 bodova dok je OSK na jednoj poziciji iznad s učinkom od 9 bodova.

Pod paskom novog stratega OSK-a Dalibora Filipovića odrađena su četiri treninga u kojima je uspio barem donekle upoznati momčad i spoznati trenutno stanje. Promjena trenera je uvijek nekakav šok koji djeluje na momčad pa se nadamo da će i ovaj put biti tako – naravno u pozitivnom smjeru.

Zanimljivo, Filipović je prvi trener OSK-a izvan Cetinske krajine u 52-godišnjoj klupskoj povijesti te smo ga upitali o prvim dojmovima koje je stekao nakon dolaska u klub i odrađenih treninga.

“Super sam zadovoljan kako je ekipa odgovorila na treninge ovaj tjedan, daju stvarno svoj maksimum. Trebat će još malo vremena da se prilagode na moj rad i na moje vježbe, ali je situacija u ekipi dosta dobra i ja sam optimist za sutrašnju utakmicu.”

Posljednji samostalni angažman Filipović je imao upravo u Uraniji gdje je bio trener u prvom dijelu prošle sezone, klub se nalazio na 6. mjestu no nova uprava odlučila je raskinuti suradnju te tako svoju priču na klupi OSK-a počinje upravo u Baškoj Vodi.

OSK sutra neće biti kompletan, ali vjerujemo kako će igrači koji dobiju povjerenje – kako starteri tako i pričuve – uspjeti ostvari sve zamisli trenera.

“Ovo je utakmica u kojoj iskusni igrači kao što su Barać, Marunica, Tadić, Norac-Kevo, Matijašević moraju biti pokretačka snaga momčadi, djelovati pozitivno na mlađe kolege. Kroz ove treninge sam ih sve doživio kao izrazito karakterne momke i ne sumnjam u pravi pristup momčadi. Bodovi, s obzirom na mjesta na tablici, sutra vrijede dvostruko, znamo gdje možemo ostvariti prednost na terenu i tome ćemo težiti.”

Početak utakmice Urania-OSK je u 13:30 sati.