Iza nas je prvi dan 30. Memorijalnog turnira “Luka Erceg i Ivan Kamber” koji se ove godine u igra u malonogometnom formatu.

Program je započeo na Roknjači, središtu Otoka, polaganjem vijenaca i svijeća na spomenik 15-orici poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja Općine Otok te molitvom.

Vijence i svijeće su položili obitelj pok. Luke Ercega, izaslanik Ministarstva branitelja Jozo Šerić i Jozo Kamber, predstavnici UHDDR Općine Otok Ivan Bašić i Ivica Bitunjac, načelnik Općine Otok Dušan Đula i Mate Bečko, ispred 4. gardijske brigade Ivica Kukavica i Zdravko Prkić , Vojarne “126. brigade HV” Sinj Jakov Vuleta i Vinko Vuleta, NK”OSK” i veterana NK “OSK” Rastislav, Šimunović, Luka Vrdoljak i Andrija Norac-Kevo te MNK “Torcida “OtokBoško Norac-Kljajo i Martin Gilić.

Nakon polaganja vijenaca i svijeća molitvu je predvodio fra Nikica Ajdučić.

Potom je na Golim brdima slijedio sportski dio turnira. Uoči prve polufinalne utakmice intonirana je himna Republike Hrvatske “Lijepa naša”, potom je održana minute šutnje, a zatim se prisutnima obratio načelnik Općine Otok Dušan Đula i otvorio turnir.

POLUFINALE: Veterani NK “OSK” – 4. gardijska brigada

4:3

U napetoj i čvrstoj utakmici u kojoj su obje momčadi iskazale veliku želju za pobjedom na koncu su slavili veterani NK “OSK” iako se momčad 4. gardijske brigade u finišu utakmice uspjela vratiti s 1:3 na 3:3.

POLUFINALE: MNK “TORCIDA OTOK” B.Z. Planina – Djelatnici vojarne “126. brigade HV” Sinj

9:2

Za razliku od prve utakmici u ovoj nije bilo rezultatske neizvjesnosti – Torcida je opravdala ulogu favorita i upisala uvjerljivu pobjedu.

Danas je na rasporedu završnica turnira koja se igra prema sljedećem rasporedu:

20:00h – UTAKMICA ZA 3. MJESTO: 4. gardijska brigada – Djelatnici vojarne “126. brigade HV” Sinj

21:00h – UTAKMICA ZA 1. MJESTO: Veterani NK “OSK” – MNK “TORCIDA OTOK” Braniteljska zadruga Planina

22:00h – Dodjela pehara i priznanja

22:15h – Domjenak za sudionike i goste