Težak poraz doživio je OSK u prvoj pripremnoj utakmici kod susjeda – sinjskog Junaka. Završilo je 7:1 za domaćine koji su bili brži na svakoj lopti, tjerali su naše igrače na greške i u tome uspijevali.

Za OSK je nastupio 21 igrač, a uz već jučer spomenute nove igrače danas je za OSK nastupio još jedan mladi igrač – Kristian Slunjski. Dodajmo kako je klub napustio Rino Katunarić koji je u proljetnom dijelu za OSK nastupio 6 puta.

Sastav koji je započeo bio je: Cvrlje na vratima, tri stopera bili su M. Bašić, P. Bašić i Norac-Kevo, bekovi Gugić i Spajić, dva zadnja vezna Radman-Livaja i Matijašević, ispred njih bio je Barać, a u napadu Tadić i I. Bašić.

Do vodstva Junak dolazi u 7. minuti kada je Jandrek ušao iza leđa obrane OSK-a i zakucao loptu u mrežu. Veliku priliku za poravnanje OSK je imao u 15. minuti – I. Bašić je bio bolji u skoku od stopera domaćih i glavom u stopostotnu šansu izbacio Tadića koji slabo puca u situaciji 1 na 1. Minutu kasnije i sam I. Bašić se našao u prilici – Cvrlje ga je pronašao dugom loptom, glavom je pokušao prebaciti vratara Junaka koji na vrhu 16-erca otklanja opasnost.

Na 2:0 Junak odlazi u 19. minuti – Jandrek je ubacio s desne strane, a u namjeri da loptu izbije u korner P. Bašić glavom loptu zakucava u mrežu. U 22. minuti Norac-Kevo ne uspijeva zaustaviti Jandreka koji je potom povukao loptu prema 16-ercu, namjestio se na lijevu nogu i precizno naciljao za 3:0.

U 27. minuti nakon ubačaja s desne strane u prigodi je bio Mastelić, na kraju korner za Junak iz kojeg je odigrana povratna lopta za Marunicu koji puca s 18 metara, a lopta pogađa nekoga od naših igrača, dovoljno da prevari Cvrlju. Peti pogodak vidjeli smo u 37. minuti kada je Spajić pogriješio u dodavanju prema Cvrlji, lopta je završila kod Jandreka koji nema težak posao.

U drugom poluvremenu Junak novi pogodak postiže u 52. minuti – Grabovac je pucao, Cvrlje obranio, a odbijenu loptu u mrežu posprema Držak. Odlično je zatim u 57. minuti iz slobodnog udarca pucao Bilić, zatresla se bila greda OSK-a. Sedma lopta u mreži OSK-a završila je u 76. minuti, a strijelac je s otprilike 25 metara bio Labrović.

OSK je u nastavku zaprijetio tek u 77. minuti kada se Vidović lijepo izborio za poziciju i pucao. Počasni pogodak naša momčad postiže u 83. minuti kada je nakon kombinacije s Vidovićem Katića srušio Labrović u 16-ercu Junaka, a precizan je s bijele točke bio Norac-Kevo. U posljednjoj minuti odlično je volejem sa 18 metara pucao Vidović, no vratar Šušnjara bio je na mjestu.

Sljedeću utakmicu OSK igra u nedjelju u Podhumu protiv Kamešnice.

PRIPREMNA UTAKMICA

Junak – OSK 7:1 (5:0)

Sinj – Gradski stadion

Gledatelja: 80

Sudac: Mario Soldić. Pomoćnici: Marijo Jadrijević i Mladen Labrović.

Strijelci: 1:0 – Jandrek (7.), 2:0 – P. Bašić ag. (19.), 3:0 – Jandrek (22.), 4:0 – Marunica (28.), 5:0 – Jandrek (37.), 6:0 – Držak (52.), 7:0 – Labrović (76.), 7:1 – Norac-Kevo s 11m (83.).

OSK: Cvrlje, M. Bašić, P. Bašić, Norac-Kevo, Gugić, Spajić, Radman-Livaja, Matijašević, Barać, I. Bašić, Tadić. Još su igrali: Matijaš, Bitunjac, Džimbeg, L. Bašić, Vukušić, Katić, Slunjski, Bilojelić, Vidović, Marinović. Trener: Petar Bašić.