Prekinut je dobar niz OSK-a u kojem je bio, a prekinula ga je vodeća momčad prvenstva – Jadran iz Ploča – i to na uvjerljiv način s 5:0.

Nakon što je naša momčad izdržala početni pritisak domaćih i pomalo uspostavljala ravnotežu uslijedila je loša završnica prvog poluvremena te još lošiji ulazak u drugo te je rezultat toga i uvjerljiv poraz. Sama utakmica potpuno korektna, s malo prekršaja i bez javnih opomena.

Nedostajali su danas Norac-Kevo, I. Bašić i Spajić, a započeli su Markulin na vratima, u obrani Mihanović, M. Bašić, P. Bašić i Džimbeg, u vezi su bili Matijašević, Radman-Livaja i Romac, a u napadu L. Bašić, Kuliš i Tadić. Na startu drugog dijela ušli su Cvrlje, Barać i Vukušić, malo kasnije Katić te Patrick Lopar kojem su to bile prve službene minute za OSK.

Krenuo je Jadran furiozno te u 3. minuti nakon ubačaja M. Marića Musulin puca pokraj gola. Minutu kasnije MarkulIn brani udarac Paponje nakon solo-prodora, a lopta se odbija u vratnicu. Nakon vratnice zatresla se i prečka OSK-a nakon obrane Markulina u 7. minuti. Ista minuta donosi nam i prvi udarac OSK-a, domaćem vrataru Čaglju zaprijetio je Tadić. U 11. minuti Tadić proigrava L. Bašića koji je brži od stopera no na kraju loptu šalje pokraj gola.

Uslijedilo je potom zatišje bez prigoda, a u 34. minuti dosuđen je indirekt za OSK na nekih 11 metara nakon što je vratar Jadrana uhvatio u ruke loptu dodanu odigranu od suigrača. Na kraju je pokraj gola pucao Matijašević. U 35. minuti poslije ubačaja M. Marića Kalfić glavom puca pokraj gola, a novi ubačaj Marića u 38. minuti u mrežu prizemnim udarcem u pogodak pretvara Musulin. U 43. minuti Krstičević je iz kornera s desne strane direktno postigao pogodak za 2:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Nakon devet minuta igre domaćini u samo dvije minute rješavaju pitanje pobjednika – prvo je u 54. minuti Paponja udarcem s 18 metara u kut zabio za 3:0, a u sljedećoj minuti školska akcija Jadrana i pogodak Kalfića na prazan gol.

U 57. minuti na drugoj strani puca Tadić, a deset minuta kasnije udarac Romića brani Cvrlje. U 79. minuti jedna dobra kontra OSK-a koju je započeo Katić proigravanjem Tadića, a udarac našeg napadača odlazi iznad gola. U 82. minuti Cvrlje brani udarac Paponje, a u 90. minuti jednu prekratku povratnu loptu za Cvrlju presjekli su domaćini te je uslijedila povratna lopta u sredinu gdje natrčava Moro i zakucava loptu za 5:0.

Utakmica dakle koju treba što prije zaboraviti i do kraja pokušati na pozitivan način zaključiti ovu sezonu u kojoj je bilo svega, no na kraju je cilj uspješno ostvaren, a to je da OSK i sljedeće sezone nastupa u 3. HNL Jug. Novi prvenstveni ispit je sljedeću subotu na Golim brdima protiv Zmaja no prije toga, u srijedu, nas očekuje utakmice osmine finale kupa u Mravincima protiv Sloge.

31. kolo 3. HNL Jug

Jadran LP – OSK 5:0 (2:0)

Ploče – Igralište Jadrana

Sudac: Matej Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Goran Agičić (Zadar) i Šime Žilić (Škabrnja). Četvrti sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Delegat/kontrolor suđenja: Danijel Storić (Vodice).

Strijelci: 1:0 – Musulin (38.), 2:0 – Krstičević (43.), 3:0 – Paponja (54.), 4:0 – Kalfić (55.), 5:0 – Moro (90.)

Jadran LP: Čagalj (od 65. Vukanović), I. Marić, Raič, M. Marić, Kalfić, Primorac (od 65. Nikolac), Bakić, Musulin (od 77. Pijević), Paponja, Romić (od 70. Juračić), Krstičević (od 65. Moro). Klupa: Tudurić, Žderić, Trener: Mario Oršulić.

OSK: Markulin (od 46. Cvrlje), Mihanović, Džimbeg, Radman-Livaja (od 57. Katić), Matijašević (od 74. Lopar), Tadić, Romac (od 46. Barać), L. Bašić (od 46. Vukušić), Kuliš, M. Bašić, P. Bašić. Klupa: Milanović-Trapo, Kozina. Trener: Petar Bašić.