Danas je u 87. godini preminuo Stjepan Vrdoljak – bivši član i trener OSK-a u početnim godinama djelovanja kluba te osoba koja je skupa sa svoja dva prijatelja donijela prvi balun u Otok.

U razgovoru koji smo s pokojnim Stjepanom obavili krajem 2019. godine prepričao nam je kako je stigao prvi balun u Otok početkom 50-ih godina:

Na zanatu u Rijeci smo mi Otočani već igrali na baluna s momcima iz Imotskog, Benkovaca, Stankovaca…sve sama sirotinja. U Otoku se igralo krpenjačama tamo di je sada ambulanta, a tu se igralo i na balote pa bi nas stariji često potravali. Prvi balun smo uzeli u dućanu sportske opreme u Rijeci Malenta (Frano Elek, op.a.), Dujo Grgat, Tonko Buterin iz Stankovaca i ja. Na pultu u dućanu je bilo 10-ak baluna, nenampupanih, jedan smo uspili stavit pod jaketu nakon čega nam je bilo glavno izać iz dućana, poslije je sve bilo u redu. Onda smo napravili pumpu, donili balun na guvno di smo mi Vrdoljaci, Grgati, Eleci, lupali balunon u zid i tako je prvi balun došao u Otok.

Po osnutku OSK-a bio je aktivno uključen u zbivanja, a u prvoj sezoni je bio i trener OSK-a. Svoju privrženost klubu prenio je i na sina Juru koji je prošao sve kategorije OSK-a te je bio i dugogodišnji kapetan momčadi.

Posljednji ispraćaj biti će sutra u 16 sati.

Počivao u miru Božjem. Obitelji izražavamo iskrenu sućut.