OSK je rutinski izborio sljedeću fazu natjecanja u županijskom kupu pobjedom 4:0 u gostima kod susjednih Glavica 1991.

Bila je to jednosmjerna utakmica iako je rezultat nakon prvog poluvremena bio 0:0 da bi u nastavku naša momčad postigla četiri pogotka i bez drame kakva zna biti u županijskom kupu ostvarila zacrtani cilj.

Nije u kadru u odnosu na prošlu utakmicu danas bilo Marka i Ivice Bašića, Katunarića i Vukušića te je OSK počeo s Cvrljom na vratima, Radmanom-Livajom, P. Bašićem i Norcem-Kevom u zadnjoj liniji, na bočnim pozicijama igrali su Mihanović i Spajić, dva centralna vezna bili su Matijašević i Romac, ispred njih Barać te u samom napadu Kuliš i Tadić. Nisu se dakle treneri Bašić i Ćurković odlučili na neke eksperimente već su istrčali najbolji i najspremniji u ovom trenutku.

OSK je zaprijetio odmah u 1. minuti kada su nakon ubačaja Baraća pucali prvo Tadić, a zatim Matijašević te su pokušaji obojice izblokirani i lopta je odbijena u korner. Glavice su zaprijetile u 5. minuti kada je B. Poljak prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu za Matasa koji iz dobre pozicije puca iznad gola. Lijepo su naši igrači kombinirali u 10. minuti, na koncu se u prigodi našao Barać no od pogotka nije bilo ništa.

Minutu zatim pucao je Kuliš i potom je slijedilo zatišje što se tiče prigoda sve do 30. minute kada je bio korner za OSK, odrađen je dobar blok za Radmana-Livaju koji se našao sam i neometan na drugoj vratnici no iz izgledne pozicije za pogodak loptu glavom šalje iznad gola. Najbliže pogotku u prvih 45 minuta OSK je bio u 41. minuti kada je nakon ubačaja P. Bašića udarac Kuliša glavom završio na gredi.

U nastavku OSK mijenja formaciju, a na stoperskoj poziciji Norca-Kevu mijenja Džimbeg. Naša momčad u vodstvo dolazi u 53. minuti nakon lijepe i brze akcije – Džimbeg je povukao loptu i odigrao za Matijaševića koji ju isprve prosljeđuje u prostor za Spajića, a on šalje sjajan centaršut koji udarcem glavom u pogodak pretvara Stipe Barać.

Tri minute poslije novi pogodak OSK-a – Mihanović je proigrao Tadića koji je brži od svih, na koncu odigrava povratnu za Kuliša koji ispred sebe ima praznu mrežu u koju šalje loptu. Svaki konkretniji napad OSK pretvara u pogodak pa tako na 0:3 naša momčad odlazi u 66. minuti kada Milanović-Trapo proigrava L. Bašića, on odigrava za Baraća, ovaj pak za Katića koji se lažnjakom rješava čuvara te odigrava nesebično za Tadića koji loptu šalje u nečuvanu mrežu.

Konačnih 4:0 postavio je svojim prvijencem za OSK Luka Bašić u 72. minuti, a asistent je ponovno bio Tomislav Katić. Imao je OSK još priliku u 75. minuti, a zatim se do kraja samo iščekivao posljednji sučev zvižduk.

Naša momčad sljedeći vikend je slobodna od prvenstvenih obveza što će se iskoristiti za mini pripreme za završni dio sezone.

KUP NSŽSD – 1. kolo

Glavice 1991 – OSK 0:4 (0:0)

Glavice – Igralište NK Glavice 1991

Sudac: Mateo Budić (Kaštel Gomilica). Pomoćnici: Željko Modrić (Kaštel Gomilica) i Damir Jokić (Dicmo). Delegat/kontrolor suđenja: Ante Vuković (Sinj).

Strijelci: 0:1 – Barać (53.), 0:2 – Kuliš (56.), 0:3 – Tadić (66.), 0:4 – L. Bašić (72.)

Žuti karton: Glavice 1991 – Matas

Glavice 1991: I. Poljak, P. Buljan, Tomašević, Labrović, Bošković, Žigo (od 70. Tadić), Gugić (od 59. Šimunović), Buljan, B. Poljak, Matas (od 73. Buzdovačić), Milanović. Klupa: M. Anušić. Trener: Ante Milanović.

OSK: Cvrlje (od 65. Markulin), Barać, Radman-Livaja, P. Bašić, Matijašević (od 58. Katić), Tadić, Romac, Spajić, Norac-Kevo (Džimbeg), Mihanović (od 58. Milanović-Trapo), Kuliš (od 58. L. Bašić). Klupa: Norac-Kljajo, Kozina. Trener: Petar Bašić.