Nije OSK jučer uspio upisati novu domaću pobjedu iako se u 77. minuti ona ponudila kao na pladnju jer u toj minuti su gosti ostali s desetoricom, a za OSK je dosuđen kazneni udarac koji nije pretvoren u pogodak.

Utakmica je odigrana po idealnim uvjetima – od terena do onih vremenskih uvjeta koji su bili idealni za subotnje nogometno poslijepodne.

Kod OSK-a na raspolaganju nije bilo ofenzivnog trojca Tadić-Barać-Vukušić što se i osjetilo u igri te je naša momčad teško dolazila u prilike. Treneri Bašić i Ćurković odlučili su se za postavu s Cvrljom na vratima, obrana je bila standardna s Mihanovićem i Spajićem kao bekovima te P. Bašićem i Norcem-Kevom na stoperima, dva zadnja vezna bila su dva Marka – Bašić i Radman-Livaja, ispred njih Matijašević, na krilima braća Ivica i Luka Bašić i u vrhu napada Kuliš.

Jako sunce kao da je uspavalo obje momčadi te je igra bila spora i dosta rastrgana. Prvu priliku OSK je imao u 10. minuti kada je nakon kornera glavom pucao Norac-Kevo, a loptu s gol-linije izbio netko od gostujućih igrača. Urania je uzvratila u 22. minuti preko Sušića koji je nakon solo-prodora pucao, a Cvrlje ukrotio taj udarac.

OSK je poveo u 37. minuti – Spajić je dijagonalom pronašao Matijaševića koji prvo odigrava dupli pas s Mihanovićem, potom vuče loptu prema 16-ercu te ju odigrava prema I. Bašiću koji mu s igračem na leđima daje loptu malo na stranu, na vrh 16-erca odakle Jure udarcem isprva postiže lijep pogodak za 1:0.

U sljedećoj minuti i posljednja akcija u prvih 45 minuta – nakon ubačaja Mihanovića glavom je pucao L. Bašić, a Šarić Hodžić uhvatio loptu.

Drugi dio preslika većine prvog, barem do izjednačenja. U 50. minuti opasno je zaprijetio Matijašević udarcem s desne strane kada je lopta prohujala iznad grede, a u 75. minuti Urania dolazi do izjednačenja kada je netko od gostiju nadvisio naše stopere i idealno glavom dao loptu Valentiju koji izbija sam na Cvrlju, zaobilazi ga i šalje loptu u mrežu.

Već dvije minute kasnije OSK je mogao vratiti prednost – nakon udarca Kuliša rukom loptu koja je išla u mrežu zaustavlja stoper Jurendić koji je zaradio crveni karton, a naša momčad kazneni udarac. Pucao je Kuliš, njegovu namjeru pročitao Šarić Hodžić i obranio udarac.

Do kraja utakmice po jedna prilika na svakoj strani – u 81. minuti udarac Brnića brani Cvrlje, a u 87. minuti na isti način Šarić Hodžić zaustavlja pokušaj Katića. U 90. minuti drugi žuti karton zarađuje Baturina te posljednje tri minute Urania igra s 9 igrača.

Nakon utakmice uprava i igrači OSK-a priredili su lijepu čestitku navijaču Ivanu Bašiću za 23. rođendan kojem su uz bengalke, pjesmu i prigodne poklone (uokvireni dres s brojem 23 i torta) čestitali rođendan, a i Ivan je počastio sve prisutne.

Za tri dana na rasporedu je novi susret, a naša momčad gostuje kod Neretvanca u Opuzenu gdje zbog tri žuta kartona neće biti Andrije Cvrlje.

25. kolo 3. HNL Jug

OSK – Urania 1:1 (1:0)

Otok – ŠC Gola brda

Sudac: Ante Sočo (Stobreč). Pomoćnici: Ivan Taraš (Solin) i Dujo Sarić (Prugovo). Četvrti sudac: Paško Mandić (Bogdanovići). Delegat/kontrolor suđenja: Srećko Vučković (Krvavac).

Strijelci: 1:0 – Matijašević (37.), 1:1 – Valenti (75.)

Žuti kartoni: OSK – P. Bašić, Cvrlje. Urania – Urlić.

Crveni kartoni: Urania – Jurendić, Baturina.

OSK: Cvrlje, Radman-Livaja, M. Bašić (od 80. Katić), P. Bašić, I. Bašić, Matijašević, L. Bašić (od 86. Romac), Spajić, Norac-Kevo, Mihanović, Kuliš. Klupa: Markulin, Džimbeg, Milanović-Trapo, Tomašević, Katunarić. Trener: Petar Bašić.

Urania: Šarić Hodžić, Urlić, Katić (od 69. Zelić), Olujić (od 69. Roso (od 81. Ribarević)), Baturina, Tomas, Brnić, Sušić (od 46. Šarić), Jurendić, Sikira, Valenti. Klupa: Vujinović, Jalovčić. Trener: Vinko Begović.