Današnje gostovanje u Mravincima osim poraza donijelo je OSK-u mnogo problema i razloga za brigu jer trenutna situacija izgleda jako loše i neobećavajuće.

Iako se našim igračima nema što reći za igru, angažman i pristup utakmici do 72. minute ono što je uslijedilo nakon drugog pogotka je bilo ispod svakog nivoa. Kao i u Unešiću OSK se kući vraća s mrežom punom golova što jako pogađa svakog tko voli OSK-a jer ako već ne možeš pobijediti protivnika i poraz je na vidiku nedopustivo je dozvoliti da te se “nakanta” na ovakav lagan način kao kakve juniore.

Ako već nije prije sada se definitivno upalio alarm za uzbunu jer OSK nakon četiri kola ima osvojen samo 1 bod uz jako ružnu 2:13 gol-razliku.

Do 72. minute i pogotka za 2:0 utakmica je bila sasvim otvorena usprkos čak i činjenici da je naša momčad od 54. minute imala igrača manje. Kako smo rekli pristup je bio kvalitetan, želja je bila vidljiva, a situacije koje su OSK-u mogle nešto donijeti, kao ona s početka utakmice, nisu iskorištene.

Trener OSK-a Petar Bašić na teren je poslao sljedećih 11: na vratima je bio Cvrlje, u obrani Mihanović, M. Bašić, Norac-Kevo i Spajić, ispred njih kao zadnji vezni Matijašević, potom još tri vezna – Romac, Barać i I. Bašić te u napadu Tomašević i Kuliš. Upravo se Kuliš odmah u 2. minuti našao u stopostotnoj prigodi – Romac je proigrao Baraća koji prizemnom loptom pronalazi Kuliša čiji se čuvar pokliznuo i naš napadač je ostao sam pred vratarem domaćih no pucao je pored gola.

Sloga je u 4. minuti uzvratila preko Copića koji u 19. minuti postiže europogodak škaricama nakon ubačaja Vukovića i Marovićevog spuštanja lopte. Do kraja prvog dijela još jedna prilika domaćih preko Peze nakon oduzete lopte u 32. minuti.

Utakmica je bila “živa”, imala je dobar ritam, domaćini su ipak imali malo izraženiju inicijativu no ništa što bi bila nekakva posebna prevaga. Od 54. minute OSK je ostao s desetoricom nakon drugog žutog kartona kapetana Marka Bašića koji je povukao Marovića u obećavajućoj situaciji. Brzo se naša momčad presložila i nije se u igri dalo puno osjetiti da je igrač manje.

No u 72. minuti sve pada u vodu – jedna ispucana lopta prema Mihanoviću stavila je našeg desnog braniča pod pritisak dvojice igrača, Pezo je na koncu ubacio poluvisoku loptu koju sa 6-7 metara glavom u mrežu šalje Boban. U posljednjih 10 minuta OSK prima još tri gola – prvo se u 80. minuti nakon ubačaja Marovića lopta od Norca-Keve odbila u mrežu, a pet minuta kasnije Marović se i sam upisuje u strijelce – prvi udarac Cvrlje mu je obranio, a iz drugoga domaći kapetan šalje loptu u mrežu. Konačnih 5:0 postavljeno je u 87. minuti, a strijelac je bio Vladović.

Sljedeću subotu pred OSK-om je domaći susret s Vodicama, a kako su tri boda važna u tom susretu nije potrebno nimalo isticati.

20. kolo 3. HNL Jug

Sloga (M) – OSK 5:0 (1:0)

Mravince – Stadion Glavica

Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Pomoćnici: Josip Katuša (Raštane Donje) i Mikula Štampalija (Tribunj). Četvrti sudac: Marko Bilušić (Šibenik). Delegat/kontroor suđenja: Damir Gleđ (Dubrovnik).

Strijelci: 1:0 – Copić (19.), 2:0 – Boban (72.), 3:0 – Norac-Kevo ag. (80.), 4:0 – Marović (85.), 5:0 – Vladović (87.).

Žuti kartoni: Sloga (M) – Gusić. OSK – Norac-Kevo.

Crveni karton: OSK – M. Bašić.

Sloga (M): Šolić, Beović (od 46. Boko), Gusić, Boljat, Gotovac (od 62. Ninčević), Katić (od 71. Boban), Marović, Romić, Pezo, Copić (od 82. Vladović), Vuković. Klupa: Vladović, Gizdić, Pranjić. Trener: Boris Pavić.

OSK: Cvrlje, Barać, M. Bašić, I. Bašić (od 70. P. Bašić), Matijašević, Romac, Tomašević (od 54. Katić (od 78. Katunarić)), Spajić, Norac-Kevo, Mihanović, Kuliš. Klupa: Markulin, Džimbeg, Žuljević, Radman-Livaja. Trener: Petar Bašić.