U “pravom” prvom kolu proljetnog dijela prvenstva OSK je bio gost Primorca iz Biograda na moru i kao i u prvom kolu i ovaj put su ova dva protivnika podijelili bodove. U muškoj, ali korektnoj utakmici (bez žutog kartona) domaća momčad je imala malo više prigoda no nije pronašla put prema našoj mreži, a ono što je išlo blokirala bi obrana ili Cvrlje.

OSK je započeo u formaciji 4-1-4-1 s Cvrljom na vratima, u obrani su bili I. Bašić, Katunarić, P. Bašić i Mihanović, ispred obrane ordinirao je M. Bašić, dva središnja vezna bili su Romac i Barać, na desnoj strani Tadić, na lijevoj Vukušić i u vrhu napada Kuliš. Promjenama igrača i taktičkim korekcijama tijekom same utakmice naš trenerski dvojac Bašić-Ćurković uspješno je zatvarao problematične koridere koji bi se otvorili, a premještanjem iskusnog Baraća posljednjih pola sata na stopersku poziciju dobila se potrebna mirnoća i domaćini nisu imali načina nadmudriti obranu OSK-a unatoč terenskoj inicijativi. Kažimo i da je debitanstki nastup u dresu OSK-a upisao 17-godišnji Luka Bašić, a zbog kartona i ozljede nedostajali su Spajić i Norac-Kevo.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga domaćini dvaput prijete, u 15. i 16. minuti na sličan način – Pranić je ubacio iz slobodnih udaraca, a udarci Mondziaoua i Brkića završili su pored gola. OSK je uzvratio u 22. minuti nakon brze akcije u kojoj je na koncu M. Bašić dodao do Vukušića koji se zabio u sredinu te sa nekih 18 metara pucao u desni kut, a vratar domaćih uz krajnje napore uspijeva loptu odbiti u korner. U 24. minuti Cvrlje brani udarac Aliyua jednako kao i pokušaj Pranića malo potom.

U 31. minuti Tadić je primio loptu uz aut-liniju na desnoj strani i potom u solo prodoru prošao nekoliko igrača i pucao lijevom nogom, a lopta odlazi malo iznad gola. Posljednja prilika bila je u 39. minuti kada nakon jedne gužve u 16-ercu OSK-a netko od domaćih igrača iz blizine pogađa gredu.

Na poluvremenu umjesto Katunarića i Vukušića u igru ulaze Matijašević i L. Bašić, a u prigodama siromašnije drugom poluvremenu izdvojili smo po jedan udarac na svakoj strani – u 64. minuti nakon prodora po desnoj strani Tadić odigrava povratnu loptu na koju je natrčavao Radman-Livaja koji je ispred sebe imao neometan prostor za udarac s 11 metara no u posljednji trenutak Kuliš igra loptom i propada velika prigoda OSK-a.

Prigodu su domaćini imali pak u 82. minuti kada je Aliyu pucao sa 16 metara po sredini gola, a Cvrlje odbio u korner.

Našoj momčadi čestitamo na osvojenom bodu i prikazanom htijenju te se sada okrećemo prvom domaćem susretu u ovoj godini koji je na rasporedu u srijedu kada na Gola brda stiže Hrvatski vitez iz Posedarja.

18. kolo 3. HNL Jug

Primorac (B) – OSK 0:0

Biograd n/m – Igralište Kažimira i Silvija

Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice). Pomoćnici: Ante Proso (Gata) i Dujo Sarić (Prugovo). Četvrti sudac: Paško Mandić (Bogdanovići-Prgomet). Delegat/kontrolor suđenja: Zdravko Perica (Šibenik).

Primorac (B): Stojanov, Mondoziaou (od 70. Flifla), Brkić, Vodopija, Klopp, De Angelis (od 80. Lokin), Kusuma, Labus, Pranić, Aliyu, Jurišić. Klupa: Borgelott, Pavičić, Bezinović, Ješe, Čačić. Trener: Leo Beklija Šarić.

OSK: Cvrlje, Barać, M. Bašić (od 56. Radman-Livaja), P. Bašić, I. Bašić, Tadić (od 66. Tomašević), Romac (od 86. Milanović-Trapo), Vukušić (od 46. L. Bašić), Mihanović, Kuliš, Katunarić (od 46. Matijašević). Klupa: Vugdelija, Džimbeg. Trener: Petar Bašić.