Danas je konačno nastavljeno natjecanje u 3. HNL Jug, no uvodni susret nije dobro prošao za OSK. Težak poraz doživljen je u Unešiću gdje je domaća Zagora slavila sa 6:2.

U utakmici 17. kola, koje je, da nije došlo do ranijeg prekida natjecanja, trebalo biti odigrano u studenom, naša obrana nije imala rješenje za napadača domaćih Dragu Gabrića koji je bio prevaga u ovom susretu. Nije ni naša momčad bila na očekivanom nivou, pa ako se već morao dogoditi ovakav ishod bolje da se dogodio odmah na samom startu te smo uvjereni kako će isti naše igrače kao prave sportaše mobilizirati i kako će već u sljedećem dvoboju pokazati svoje vrijednosti.

U uvodnom kratkom pregledu istaknuti ćemo žal posebno zbog primljenog gola za 3:0 u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena jer je razlika otići na odmor s 2:0 ili 3:0.

Debitantski nastup za OSK pogotkom je obilježio Stipe Barać, a prve službene minute za OSK još su upisali Petar Spajić, Marko Vukušić, Rino Katunarić i Marko Radman-Livaja. Što se tiče početne postave na vratima je bio Cvrlje, u obrani s desna na lijevo su igrali Mihanović, M. Bašić, P. Bašić i Spajić, dva zadnja vezna bili su Romac i Matijašević, ispred njih Barać, desno I. Bašić, lijevo Tadić i u vrhu napada Kuliš.

Da će biti velika prijetnja golu OSK-a Gabrić je pokazao već u 5. minuti, a u 7. to i potvrdio kada je preko njega odigran jedan napad domaćih, lopta je ubačena ispred našeg gola te ju u mrežu šalje Dario Barada. Prvu prijetnju naše momčadi zabilježili smo preko raspoloženog Tadića u 22. minuti, a u 24. minuti Cvrlje lijepom obranom spašava svoju mrežu. Nemoćan je bio u 29. minuti kada je Gabrić ubacio s desne strane, lopta je zatim spuštena na nekih 17 metara za Lovru Lukića koji je imao vremena i prostora naciljati desni kut za 2:0. Minutu nakon nova prigoda domaćih koju brani Cvrlje, a zatim nakon ubačaja iz kornera udarac Krajine glavom završava na gornjem dijelu grede.

U 42. minuti novi pokušaj Tadića, dobro je reagirao Vukić, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Petranić zabija za 3:0. Na poluvremenu treneri OSK-a Petar Bašić i Zdravko Ćurković odlučili su napraviti tri promjene – na stoperske pozicije ušli su Ivan Norac-Kevo i Rino Katunarić, a na desno krilo Marko Vukušić. Izišli su P. Bašić, I. Bašić i Matijašević, a na poziciju zadnjeg veznog preselio se M. Bašić. Odmah u 48. minuti u prigodi se našao Barać – Katunarić je pronašao M. Bašića, a on povukao loptu i potom s desne strane ubacio loptu ispred gola Zagore na koju natrčava Barać i šalje ju iznad gola.

Taj promašaj na naplatu dolazi već u 49. minuti kada je pogodak za 4:0 postigao Gabrić na dodavanje Krajine – prvi pokušaj obranio je Cvrlje, a u drugom Gabrić šalje loptu u mrežu. U 56. minuti Tadić proigrava Kuliša koji se našao u prilici no udarac mu je obranio vratar Zagore Vukić, a 59. minuti slična situacija koja rezultira pogotkom – Spajićeva lopta namijenjena Baraću dolazi do Kuliša koji ju šalje pokraj istrčalog vratara domaćih. U 67. minuti u šansi je bio Tadić nakon proigravanja Spajića no njegov oštar udarac brani Vukić.

U 71. minuti je 5:1 nakon nesporazuma Cvrlje i Mihanovića koji je glavom htio vratiti loptu našem vrataru no ona je na koncu otišla u mrežu. U 74. minuti pucao je Spajić, obranio Vukić, a dvije minute kasnije udarac Krajine obranio je Cvrlje. U 80. minuti naša momčad postiže drugi pogodak – Spajić je ubacio s lijeve strane, Kuliš je malo dotaknuo loptu, dovoljno da se odbije do neometanog Stipe Baraća koji nije imao težak posao. Konačnih 6:2 postavljeno je u 85. minuti, a strijelac je bio Rodić koji je zabio nakon ubačaja iz slobodnog udarca. U samoj završnici Cvrlje je obranio još dva pokušaja domaćih.

Sljedeći dvoboj OSK ponovno igra u gostima – u Biogradu na moru protiv Primorca, a zbog tri žuta kartona pravo nastupa u toj utakmici neće imati Petar Spajić.

17. kolo 3. HNL Jug

Zagora – OSK 6:2 (3:0)

Unešić – Stadion Borovište

Sudac: Ante Terzić (Split). Pomoćnici: Frano Palfi (Dubrovnik) i Romano Radonić (Vitaljina). Četvrti sudac: Paško Mandić (Bogdanovići-Prgomet). Delegat/kontrolor suđenja: Vedran Šetka (Ploče).

Strijelci: 1:0 – Barada (7.), 2:0 – Lukić (29.), 3:0 – Petranić (45.+2), 4:0 – Gabrić (49.), 4:1 – Kuliš (59.), 5:1 – Mihanović ag. (70.), 5:2 – Barać (80.), 6:2 – Rodić (85.).

Žuti kartoni: OSK – Spajić, Romac, Kuliš.

Zagora: Vukić, Abramović, Lukić (od 66. Božić), Petranić, Slugan, Ćaleta (od 86. Balek), Bitunjac (od 86. Bulat), Glavaš, Gabrić, Barada (od 74. Rodić), Krajina (od 86. Sablić). Klupa: Paić, Čular. Trener: Siniša Petrović.

OSK: Cvrlje, Barać, M. Bašić (od 77. Radman-Livaja), P. Bašić (od 46. Katunarić), I. Bašić (od 46. Vukušić), Matijašević (od 46. Norac-Kevo), Tadić, Romac, Spajić, Mihanović (od 72. Milanović-Trapo), Kuliš. Klupa: Vugdelija, Kozina. Trener: Petar Bašić.