OSK je danas u Makarskoj doživio minimalan poraz kojim je prekinut niz od 4 pobjede.

Obostrano korektnu i mirnu utakmicu obilježio je trenutak iz 69. minute kada je nakon jednog ubačaja sudac Matoš dosudio kazneni udarac za domaćine iz kojeg je pao i jedini pogodak na utakmici. Nakon toga se utakmica pretvorila u ono što nitko ne želi gledati na terenima, a to su ružne riječi, naguravanja, a nakon jednog takvog drugi žuti karton dobio je Romić.

Kazneni udarac je dosuđen zbog Romićevog igranja rukom, u samom trenutku nikome nije bilo jasno što se dogodilo, a prigovora imamo jer je svemu prethodio prekršaj nad Katićem. Sam kriterij dosuđivanja prekršaja je posebna priča, sve je rezultiralo i s nekoliko žutih kartona u prvom dijelu našoj momčadi koji su posljedica prigovaranja na te odluke koje su frustrirale sve naklonjene plavoj boji.

Odigrala je naša momčad jednu pametnu, taktički kvalitetnu utakmicu, no u napadu je nedostajalo više konkretnosti. Što se tiče sastava u momčad su se vratili nakon odrađenih suspenzija M. Bašić stariji i Mihanović koji je odigrao sjajnu utakmicu, a od prve minute započeo je Bitunjac umjesto lakše ozlijeđenog Matijaševića. U kadru za današnji dvoboj nije bilo strijelca pobjedničkog pogotka u zadnjoj utakmici – Tadića.

S obzirom na tijek igre i prigode do trenutka kada je dosuđen penal, a nakon toga i isključenje Romiću, realan ishod bio bio 0:0. Momčadi su imale jako malo prigoda, u prvom dijelu domaćini su pokušali preko Kovačića čiji udarac nije predstavljao veću opasnost za Markulina, a OSK je uzvratio u 34. minuti.

Naša momčad najopasnije napade u nastavku je kreirala u 65. kada završni pas Mihanovića za Šušnjaru nije bio točan i u 76. minuti kada je u prilici bio Matijašević no udarac mu je blokiran od strane domaće obrane.

Igračima sve pohvale za prikazanu igru i zalaganje, takav pristup sigurno će im se vratiti vrlo brzo. Hvala i brojnim navijačima na podršci tijekom utakmice. U sljedećem kolu OSK je domaćin Neretvi, a uz Romića zbog tri žuta kartona neće biti ni Norca-Keve,

15. kolo 3. HNL Jug

Zmaj (M) – OSK 1:0 (0:0)

Makarska – Gradski sportski centar

Sudac: Jurica Matoš (Solin). Pomoćnici: Ivan Taraš (Solin) i Dinko Kukulj (Imotski). Četvrti sudac: Ante Sočo (Stobreč). Delegat/kontrolor suđenja: Srećko Škorput (Zadar).

Strijelac: 1:0 – Bubalo s 11m (70.)

Žuti kartoni: Zmaj (M) – Bauk, Tomas, Pavlinović. OSK – Norac-Kevo, M. Bašić st., P. Bašić

Zmaj (M): Brkulj, Serdarević (od 72. Tomas), Kovačić, Šalinović, Rudelj (od 46. Tomaš), Bauk, Dam. Rašić (od 19. Gojak), Grgić (od 46. Erjauc), Bubalo, Dan. Rašić, Božić. Klupa: Jurić, Pavlinović, Antunović. Trener: Stipe Matešan.

OSK: Markulin, M. Bašić st., P. Bašić, I. Bašić (od 60. Šušnjara), M. Bašić ml., Norac-Kevo, Vučković (od 60. Katić), Mihanović, Kuliš, Romić, Bitunjac (od 60. Matijašević). Klupa: Cvrlje, Romac, Milanović-Trapo, Džimbeg. Trener: Petar Bašić.