Na današnji dan prije 51 godinu u prostorijama stare zgrade Osnovne škole “Kamešnica” Otok održana je Osnivačka skupština Nogometnog kluba “OSK” Otok.

U učionici u prizemlju zgrade OŠ “Kamešnica” održana je Osnivačka skupština NK “OSK

Osnivačka skupština bila je kruna onog što se već nekoliko godina ranije počelo aktivnije događati u Otoku kada je pod vodstvom Stipana Pupić-Bakrača, najvažnije osobe za osnivanje OSK-a, formirana nogometna momčad koja je igrala međuseoske utakmice i uspješno nastupala na lokalnim turnirima. Klub je trebao biti osnovan 1968. godine no zbog zabrane to je bilo moguće tek godinu kasnije. U međuvremenu su se poduzele sve potrebne radnje da klub spreman krene u natjecanje u sezoni 1969./70. – pripremio se statut, izabrala se lokacija budućeg igrališta te su započeli radovi na samom uređenju igrališta u čemu je veliku pomoć pružila tvrtka Konstruktor, šivali su se dresovi itd.

Stipan Pupić-Bakrač

Za prvog predsjednika na Osnivačkoj skupštini izabran je Stipan Jakić, za tajnika Jerko Jagnjić dok je blagajnik bio Marino Vukšić. Upravni odbor još su činili: Stipan Pupić-Bakrač, Dušan Milanović – Litre, Luka Dedić, Jure Krka, Ivan Vrdoljak, Petar Smoljo, Stipan Vrdoljak, Jure Žižić, Stipe Bašić, Mirko Maroš i Marko Mioč.

Stipan Jakić
Jerko Jagnjić

Hvala najprije onima koji su klubu udahnuli život, a potom i svima onima koji su bili dio njega i dali svoj obol u djelovanju OSK-a.