Prije 20-ak dana je u Splitu (ŠC Gripe) održan prvi od četiri planirana nogometno-futsal turnira za mlađe uzraste, a ovaj projekt zajednički organiziraju HNK Hajduk i MNK Split. Na drugom turniru, koji je na rasporedu u subotu, 11.01., nastupiti će i OSK u kategoriji igrača rođenih 2010. godine i mlađih i to pod imenom NK OSK/MNK Trilj.

U službenoj brošuri o ovom projektu navedeno je sljedeće: Ovaj projekt ima za cilj osvještavanje o futsalu kao komplementarnom načinu za razvoj nogometaša kroz mlađe dobne kategorije, a ne suprostavljenom-paralelnom sportu. Mali brojčani odnosi na terenu, brzina razmišljanja, kreativnost i ostale karakteristike futsala dokazano su pridonijeli razvoju vrhunskih nogometaša u zemljama poput Brazila, Španjolske i Belgije. U modernim vremenima kada se zbog ubrzanog načina života djeca sve manje bave sportom te zamjenjuju “igru na ulici”, igrom na računalima i igraćim konzolama, iznimno je bitno partnerstvo nogometa i futsala. 

Kompletan tekst brošure nalazi se na slici ispod.

Turnir će otvoriti upravo OSK/MNK Trilj utakmicom protiv Solina/MNK Solin koja je u 10 sati dok je druga utakmica naše momčadi u 13:20 protiv ekipe Joso Bego/MNK Crnica. Ovisno o plasmanu naša će momčad imati na rasporedu najmanje još jednu utakmicu. Osim toga, od 15 do 15:45 sati održati će se edukativno predavanje za trenere i roditelje, a za vrijeme predavanja organizator je osigurao zabavu za sudionike.

Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu, a našim početnicima želimo da uživaju i steknu nove spoznaje koje će im pomoći u njihovom daljnjem razvoju.

Jedna misao o “Početnici OSK-a u subotu nastupaju na turniru “Hajduk Tommy futsal cup”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s