– U finalu 28. Memorijalnog turnira “Luka Erceg i Ivan Kamber” sastali su se Junak i mlada momčad Dugopolja, a pobjeda je kao i lani pripala Junaku nakon boljeg izvođenja udaraca s 11 metara. U prvih 90 minuta nije bilo pogodaka, a u raspucavanju s bijele točke istaknuo se vratar Junaka Marko Ćurković koji je obranio dva udarca.

Izlazak igrača na teren

Što se tiče same utakmice prvo poluvrijeme bilo je sadržajnije dok se drugo pomalo razvodnilo brojnim izmjenama. Već u prvoj minuta prigoda za Dugopolje, a udarac Dadića brani Runje.

Nakon toga uslijedio je pritisak Junaka, a izdvojimo udarce Vardića u 10. minuti te Mastelića u 16. koje je Barbić obranio.

Detalj sa utakmice

U 27. minuti zaprijetio je Matanović, jedan od boljih pojedinaca utakmice, a njegov udarac odlazi pored vratnice. U 42. minuti veliku prigodu propušta napadač Dugopolja Kuliš, preciznije, obranio je Runje.

U drugom dijelu je bilo udaraca i pokušaja na obje strane, a izdvojimo priliku Durana za Dugopolje u 57. minuti te udarac Jukića na drugoj strani u 60. minuti.

U raspucavanju s 11 metara pucale su se četiri serije – Dugopoljci su postigli tek jedan pogodak, a Junak tri i tako slavio konačnim rezultatom 3:1.

Uslijedila je zatim dodjela nagrada i priznanja – za najboljeg strijelca izabran je Ante Kuliš iz Dugopolja, a nagradu mu je uručio dugogodišnji igrač, trener i djelatnik OSK-a Ante Laco. Najboljim vratarem proglašen je Marko Ćurković, a njemu je nagradu uručio predsjednik UHDDR-a Općine Otok Ante Vrdoljak. Najbolji igrač turnira bio je Jakov Marunica, a nagradu je primio od predsjednika NK OSK Rastislava Šimunovića.

Treće mjesto pripalo je Omladincu, a njihovom predstavniku pehar je uručio dopredsjednik NSŽSD Ante Mihaljević. Kapetanu drugoplasiranog Dugopolja pehar je uručio donačelnik Općine Otok Nediljko Laco, a kapetanu Junaka pehar i medalje za osvojeno 1. mjesto uručila je Jelena Erceg, kći poginulog branitelja Luka Ercega.

NK Junak – 1. mjesto
NK Dugopolje – 2. mjesto
NK Omladinac – 3. mjesto

Zahvaljujemo se na kraju i pokroviteljima turnira – Ministarstvu branitelja, Općini Otok, Nogometnom savezu Županije Splitsko-dalmatinske te Riboli d.o.o.

Utakmica za 1. mjesto 28. Memorijalnog nogometnog turnira “Luka Erceg i Ivan Kamber”

Dugopolje – Junak 0:0 (1:3 s 11m)

Otok – ŠC Gola brda

Gledatelja: 150

Sudac: Mladen Labrović. Pomoćnici: Ante Grčić i Damir Jokić.

Udarci s 11 metara: Klepo – promašaj, 0:1 – Marunica, 1:1 – Rimac, Džoni – obrana Rokova, Gotovac – obrana Ćurkovića, 1:2 – Bandalo, Jukić – obrana Ćurkovića, 1:3 – Andrić.

Dugopolje: Barbić, Kurtović, Prančević, Katić, Kuliš, Vivodinac, Dadić, Milinović, Matanović, Klepo, Karabatić. Još su igrali: Rokov, Bašić, Rimac, Balić, Ercegović, Gotovac, Basar, Zebić, Jukić, Duran i Milanović. Trener: Ivica Žuljević.

Junak: Runje, Vardić, Mihovilović, Čaljkušić, Kukoč, Barać, Vukušić, Maganić, Andrić, Vuleta, Mastelić. Još su igrali: Ćurković, Bašić, Bandalo, Marunica, Buljan, Koprčina, Džoni, Jukić i Vučković. Trener: Stipe Grčić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s