– Prije nešto manje od tri tjedna objavili smo kako će OSK-ov orao, koji se kao prvi znak OSK-a pojavio na zastavi 1968. godine, dobiti značaj koji zaslužuje. Dokaz tome je i službeni logo proslave 50 godina službenog djelovanja Nogometnog kluba “OSK” koji je djelo akademskog slikara Ivana Grgata, a nastao je na podlozi grafičkog rješenja Ivana Pupić-Bakrača od prije 51 godinu.

U središnjem dijelu nalazi se crni orao u čijim se kandžama nalazi lopta identična onoj u sadašnjem grbu kluba i onoj koja se pojavljuje na fotografijama iz 1968. godine. S lijeve i desne strane okomito su položeni natpisi “OSK” i “OTOK” u bordo boji, također kao što je bilo na prvoj zastavi. Riječi “OSK” i “OTOK” spaja plava linija koja simbolizira Cetinu, rijeku uz koju se nalaze brojne livade na kojima su i počele prve nogometne aktivnosti u Otoku, a to što spaja navedene dvije riječi dokaz je povezanosti kluba s njegovim stanovnicima.

Plavu liniju po sredini presijeca kvadrat crvene boje u kojem se nalazi brojka “50” ispisana bijelom bojom koja simbolizira 50 godina NK “OSK” i koji se jednim vrhom spaja s loptom. S lijeve i desne strane kvadrata nalaze se brojke koje simboliziraju godinu osnutka i godinu u kojoj se slavi ovaj jubilej – 1969. i 2019.

Zahvaljujemo se ovim putem gospodinu Ivanu Grgatu na ovom radu koji je poklonio našem klubu i svome Otoku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s